
Яблучне печиво з манкою. Десерт до чаю: рецепт простіше простого
Яблучне печиво з манною крупою, такий самий простий і завжди вдалий рецепт, як печиво на сирному тісті: їх просто неможливо зіпсувати і вони завжди виходять ідеально.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яблука чищені – 250 г
- родзинки – 80 г
- цукор – 60 г
- манна крупа – 100 г
- борошно – 130 г
- олія – 50 мл
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – щіпка
- сік лимона – 3 ст. л.
Процес приготування:
З вказаного обсягу продуктів, у мене вийшло 12 штук печива, тому ви можете збільшити кількість інгредієнтів і зробіть повне деко.
Яблука очищаємо і дрібно ріжемо шматочками або тремо на великій тертці. Збризкуємо соком лимона і перемішуємо.
Всипаємо сіль, цукор, перемішуємо до однорідності. Додаємо родзинки та перемішуємо. Вливаємо олію та перемішуємо.
Всипаємо манну крупу, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин для набухання крупи. Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо густе тісто.
Деко застилаємо пергаментом. Викладаємо масу і розрівнюємо шаром, близько 3 см завтовшки.
Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин, час залежить від особливостей духовки. Ще гарячим ріжемо порційними шматочками та охолоджуємо.
Подаємо ароматне, м’яке та ніжне печиво до чаю, дітям дуже подобається з молоком та какао.
Фото ілюстративне, з вільних джерел.