ТОП-6 салатів з курячим філе: просто і дуже смачно…

Політика

Куряче філе вельми популярний продукт на будь-якій кухні. Якщо хочете вжити його з максимальною користю для здоров’я і фігури – приготуйте смачний салат!

1. Салат з куркою

Інгредієнти:


  • відварене куряче філе – 300г
  • квасоля (відварна або консервована) – 200г
  • сир (твердий) – 150г
  • кукурудза (консервована) – 400г
  • мариновані огірки – 3-4 шт.
  • чорний хліб – 3 скибочки
  • часник – 1 часточка
  • сіль, майонез, пучок петрушки

Приготування:


  1. Часник очистити, натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.
  2. Скибочки чорного хліба натерти сіллю і часником, нарізати кубиками і підсушити на сковороді без олії.
  3. Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
  4. Мариновані огірки нарізати кубиками.
  5. З кукурудзи злити рідину. Сир нарізати тонкими брусочками або соломкою.
  6. Петрушку вимити, обсушити, відрізати довгі стебла, зелень петрушки дрібно нарізати.
  7. У салатнику змішати куряче філе, квасолю, сир, кукурудзу, мариновані огірки, петрушку і часникові сухарики з чорного хліба, додати майонез, салат ще раз перемішати.

2. Салат з куркою, сиром, грибами і помідорами


Інгредієнти:

  • Філе курячої грудки – 400г
  • Помідори чері – 250г (можна взяти звичайні, але з черрі, на мій погляд, смачніше)
  • Сир – 200г
  • Шампіньйони – 250г
  • Майонез
  • Сіль

Приготування:

  1. Куряче філе відварити, вийняти з бульйону, остудити.
  2. Печериці помити, порізати на невеликі шматочки, обсмажити в мінімальній кількості олії, остудити.
  3. Філе порізати невеликими шматочками.
  4. Сир порізати кубиками 5х5мм, помідори на четвертинки.
  5. Курку, сир, гриби і помідори змішати в ємності.
  6. Заправити майонезом, посолити за смаком, перекласти в салатник і подавати.

3. Салат «Здоров’я»


Інгредієнти:


  • 250 г курячого філе – відварюємо (або просто курку)
  • 200 г грибів шампіньйонів і 1 головку цибулі – нарізаємо довільно і пережарюємо
  • 200 г твердого сиру – потерти на крупній тертці або порізати дрібними кубиками
  • 2-3 шт помідорів – порізати кубиками
  • 1 банка маслин – порізати кружечками
  • зелена цибуля, майонез.

Приготування:

  1. На дні тарілки робимо сіточку з майонезу і викладаємо шарами:
  2. Шар перший салату – курка, потім промазуємо майонезом і шар грибів.
  3. Наступний укладаємо шар сиру, а потім – помідори.
  4. Не забуваємо кожен шар промазати майонезом, а верхівку салату прикрасять порізані маслини і зелена цибуля.
  5. Ми залишаємо салат з куркою на ніч в холодильник і даємо просочитися.

4. Салат з курки


Інгредієнти:

  • Помідори – 2 шт
  • Куряча грудка – 2 шт
  • Чорні оливки (б / к) – 80 г
  • Зелена цибуля
  • Малиновий оцет – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Селера – 3 стебла
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Час приготування – 15 хвилин
  2. Наріжте курячу грудку смужками.
  3. Наріжте цибулю, селеру, помідори і оливки. Перемеліть горіхи.
  4. Приготування заправки: Змішайте оцет, олію, сіль, перець, видавити часник (за бажанням).
  5. Заправте салат заправкою, акуратно перемішайте.

5. Салат «Курочка-Снігуронька»


Інгредієнти:

  • 300 г відвареного курячого філе
  • 0,5 качана китайської капусти
  • 2 червоні цибулини
  • пучок зеленої цибулі
  • 1 червоний перець
  • 1 жовтий перець

Для заправки:

  • 2 столові ложки сметани
  • 1 столова ложка готової гірчиці
  • 1 зубчик часнику (через прес)
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Цибулину нарізати півкільцями, перець нарізати соломкою, зелену цибулю і капусту нашаткувати, курку нарізати кубиками.
  2. Для приготування заправки слід просто перемішати всі інгредієнти і соус готовий.
  3. Всі інгредієнти викласти, перемішати, полити соусом і прикрасити подрібненою зеленою цибулею.

6. Салат Шерлок (дуже смачний і ніжний)


Смажена цибуля надає такому ситному рецепту особливу нотку. А назва цього салату говорить сама за себе – він готується просто елементарно, Ватсон !

Інгредієнти:

  • 250 г відвареного курячого філе;
  • 200 г маринованих шампіньйонів;
  • 4 відварених яйця;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 80 г очищених волоських горіхів;
  • 200 г майонезу;
  • сіль, перець, рослинна олія.

Приготування:

  1. Почистіть цибулю від шкірки, дрібно її наріжте і на сковороді з олією обсмажте до золотистого кольору. Можна в процесі смаження трохи посипати цибулю сумішшю спецій для курки. Разом з ефірними маслами цибулі, суміш дасть додаткову ароматну і смакову особливість.
  2. Наріжте курку і яйця дрібними кубиками, а печериці – тонкими пластинками. Злегка підсмажте горіхи на сковороді, і подрібніть їх.
  3. Змішайте всі інгредієнти, залишивши лише трохи горіхів для прикраси, і посоліть і поперчіть блюдо, заправте салат Шерлок майонезом.
  4. Зверху красиво викладіть горіхи що залишилися.

Смачного!

Джерело


Повне або часткове копіювання категорично заборонене!

Залишити відповідь