Таку тушковану просто божествену на смак капусту я навчилася готувати, поки ми на Закарпатті жили кілька місяців. Які там чудові люди і неперевершені господині! У мене раніше таку капусту взагалі не їв в родині ніхто, але тепер, коли готую за рецептом пані Павлинки – просто ані ложечки не лишається і просять ще. Все завдяки секрету

Таку тушковану просто божествену на смак капусту я навчилася готувати, поки ми на Закарпатті жили кілька місяців. Які там чудові люди і неперевершені господині!
У мене раніше таку капусту взагалі не їв в родині ніхто, але тепер, коли готую за рецептом пані Павлинки – просто ані ложечки не лишається і просять ще! Ось поділюся і з вами. господиньки, цим рецептом – будете задоволені!
Тушкована капуста по-Закарпатськи
Складові:
половина білокачанної капусти
1 цибулина
1 пучок кінзи
1 пучок петрушки
1 пучок кропу
5 часточок великого часнику
10 штук чорносливу
3 ст. л. томатної пасти
1,5 ст. л. домашньої аджики
рослинна олія
вода
цукор
сіль
Приготування
Наріж дрібно капусту. Чорнослив, попередньо замочений – наріж соломкою чи кубиками.
Додай до капусти чайну ложку солі та дві чайні ложки цукру. Тепер добре перемни капусту, щоб вона пустила сік.
Розігрій пательню і налий туди півсклянки води. Так-так, ти не дочула! Для початку капусту слід протушкувати саме у воді, щоб вона була м’яка та соковита.
Тепер насип у сковороду капусту. Коли вода закипить, перемішай вміст сковорідки кілька разів
Поки капуста тушкується у воді, нашаткуй цибулю, зелень і часник.
Після того як майже вся вода википить, додай олію. Не раніше!
Додай цибулю, чорнослив, томатну пасту та аджику. Залиш тушкуватися хвилин на 5-7, після чого додай столову ложку цукру.
Коли страва буде вже повністю готова, додай зелень з часником і тушкуй ще хвилини 3, постійно перемішуючи.
От і все! Можна подвати нашу смакоту до стомлу.
А ще дуже смачно додавати в тушковану капусту гриби, будь які сушені.
Смачного і всім мирного неба і злагоди!
Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.
Фото ілюстративне, спеціально для Ibilingua.com.